Kredietverzekering, zorg voor financiële zekerheid

 

Een kredietverzekering is een verzekering die u beschermt wanneer een klant uw geleverde producten of diensten  niet kan betalen.

Wanneer een afnemer niet in staat is uw factuur te betalen, zal uiteindelijk de maatschappij deze kost vergoeden.

Op deze manier beschermt u zichzelf tegen de financiële risico’s die u loopt als een grote klant problemen heeft.

Aan een kredietverzekering zijn diverse opties en mogelijkheden verbonden:

Screening

Via de programma’s van de verzekeraar kan je klanten die je niet kent screenen en op die manier een score ontvangen hoe de kredietwaardigheid van deze klant is.

Op deze manier heeft u steeds een idee van de kredietwaardigheid van de klant vooraleer u in zee gaat met dit bedrijf.

Dekking / Limieten

Voor kleine facturen die u uitstuurt is er automatisch dekking verworven indien u geen negatieve ervaringen heeft met deze klant en dit tot +- 70% van uw factuurbedrag.

Boven een met de verzekeraar overeengekomen plafond dient u het bedrag en de naam van de klant door te geven en krijgt u vanuit de verzekeraar de bevestiging of men uw factuurbedrag al dan niet wenst te verzekeren en voor welk percentage.

Dit is afhankelijk van het factuurbedrag en de resultaten en betalingservaringen die de verzekeraar heeft omtrent de klant waarvoor u een dekkingslimiet aanvraagt.

Incasso

Indien uw klant zijn facturen niet betaalt, dan dient u dit door te geven aan de verzekeraar. Wanneer de klant niet reageert op uw aanmaningen dan neemt de verzekeraar het incasso op zich om de factuur bij de klant te gaan vorderen.

Schadevergoeding

Indien ook de poging tot incasso vanuit de verzekeraar niet slaagt, zal de verzekeraar u vergoeden voor uw niet betaalde factuur en dit in overeenstemming met de gedekte percentages en bedragen.

Dekking Leveranciers

Als uitbreiding in een kredietverzekering kan u tevens uw voorschotten verzekeren die u betaalt aan een leverancier. Zo kan uw voorschot terugbetaald worden door de verzekeraar als uw leverancier wegens financiële problemen uw bestelling niet kan leveren

Had u graag meer info ontvangen omtrent deze verzekering en de modaliteiten ervan, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.