Reisverzekering

 

Je boekt een reis en wil graag een reisverzekering afsluiten. Wij geven jou graag enkele inzichten en tips zodat je de juiste verzekering kan kiezen die het best bij jouw behoeftes past.

We onderscheiden 4 basisdekkingen binnen het concept reisverzekering.

1.Reisannulering

Deze waarborg komt tussen wanneer u uw reis moet annuleren omwille van verschillende gedekte oorzaken zoals ziekte of ongeval, een geweigerd visum, een zieke of overleden grootouder, een nieuwe job, …

Dit is tevens de enige waarborg die tussenkomst voorziet voordat u effectief op reis vertrekt.

2.Medische kosten en persoonlijke ongevallen

In deze dekking worden de medische kosten na bijvoorbeeld een ongeval of na een ziekenhuisopname door ziekte terugbetaald door de verzekeraar, want deze kunnen in het buitenland zeer snel oplopen.

Afhankelijk van verzekeraar kunt u er ook voor kiezen om een verzekerd bedrag te voorzien wanneer u blijvend arbeidsongeschikt geraakt (of zelfs overlijdt) bij een ongeval op vakantie.

3.Bijstand

Indien het fout zou lopen op vakantie dan kan u bij elke verzekeraar beroep doen op uitgebreide bijstandsverleningen. Zo zal de maatschappij tussenkomst voorzien om ter plaatse de nodige hulpverlening te kunnen verkrijgen, maar ook voor bijvoorbeeld ziekenvervoer of reddingskosten en zelfs, indien nodig, repatriëring naar huis.

Gaat u met de wagen op vakantie, dan is een technische pechbijstand, al dan niet met vervangwagen, een nuttige aanvulling.

4.Bagageverzekering

U gaat op reis en neemt mee… veel bagage, fototoestel, smartphones, … Deze aanvullende waarborg voorziet een tussenkomst voor het verlies of diefstal van uw bagage. Vaak krijgt u ook een beperkt budget om ter plaatse noodzakelijke spullen te kunnen aankopen als uw bagage niet aankomt of verloren is gegaan.

Tips

U heeft de keuze tussen een tijdelijke of een jaarlijkse reisverzekering. De keuze tussenbeide is meestal afhankelijk van de duurtijd van een reis, maar vaak ook van de gekozen waarborgen.

U sluit best een annuleringsverzekering af zodra u de reis boekt. Heel vaak legt een verzekeraar een beperking op in de tijd die u heeft na het boeken om een verzekering op te starten, zeker als u een last minute reis plant.

Sla het bijstandsnummer en het polisnummer van uw contract op in uw smartphone.

 

bron: Finaco Bv