Reisverzekeringen in tijden van Corona

 

Reisverzekeringen bestaan uit twee takken, enerzijds een annulatieverzekering anderzijds een bijstandsverzekering. Beiden bestaan op zich maar kunnen ook samen worden aangeboden

U kunt beroep doen op uw annulatieverzekering indien uw reis geannuleerd moet worden doordat u of één van uw naasten getroffen wordt door gezondheidsproblemen (ziekte, overlijden, ongeval). Daarnaast zijn ook een aantal ingrijpende gebeurtenissen verzekerd binnen de annulatieverzekering zoals ontslag, aanzienlijke schade aan uw woning, herexamens, het niet verkrijgen van een visum en dergelijke. 

Als een reis niet kan doorgaan door een epidemie zoals het Coronavirus is er géén tussenkomst vanuit de annulatieverzekering. Tenzij uzelf of één van uw naasten besmet is met het virus. Er zijn enkele specifieke annulatieverzekeringen voor ondernemingen die wel een beperkte tussenkomst bieden echter moet hierbij ook de annulatieverzekering afgesloten worden vóór of bij de boeking van de reis. Wanneer de reis reeds geboekt is, is er geen enkele annulatieverzekering die zal tussenkomen voor een annulatie naar aanleiding van het Coronavirus.

Indien u een reis geboekt heeft naar een risicogebied, is het aangeraden om uw reisorganisator of touroperator te contacteren om uw reis uit te stellen of eventueel te annuleren.

Een bijstandsverzekering daarentegen vergoedt medische kosten en repatriëring bij ziekte of een ongeval tijdens uw reis. Wordt u op vakantie zelf besmet met het Coronavirus dan zal de bijstandsverzekering u volgens de voorziene voorwaarden vergoeden voor uw medische kosten en uw repatriëring indien noodzakelijk en mogelijk.

Als u in quarantaine geplaatst wordt in het buitenland is het afhankelijk van verzekeraar tot verzekeraar of er tussenkomst zal zijn voor de periode dat u langer in het buitenland moet verblijven.

Bent u in het buitenland en heeft u te maken met Corona of u heeft vragen over geplande reizen neem dan zeker contact met ons op.

 

Bron Finaco