Uw bedrijf heropstarten na corona: zo pakt u het aan

 

Een grondige voorbereiding én een bijhorend stappenplan zijn hierbij onmisbaar. Maar hoe begint u hier nu aan?

 

Maak een risicoanalyse op

Begin met het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over alle aanwezige risico’s die verband houden met Covid-19. Dat kan aan de hand van een risicoanalyse of een checklist. Controleer bijvoorbeeld alle in- en uitgangen, breng deuren die handmatig geopend moeten worden in kaart en denk aan sanitaire voorzieningen. Pas daarna kunt u van start gaan met een concreet actieplan.

 

Zorg voor een duidelijke planning

Op basis van de resultaten van de risicoanalyse kunt u het plan van aanpak opmaken. Hou hierbij rekening met de richtlijnen vanuit de overheid en de sector om de veiligheid van uw medewerkers en klanten te garanderen. Het gaat hier bijvoorbeeld om het uitwerken van een circulatieplan om social distancing te garanderen, het gebruik van de refter, het plaatsen van schermen of het voorzien van beschermingsmiddelen waar nodig.

 

Hanteer een professionele en praktijkgerichte uitvoering

Omdat elk bedrijf een andere activiteit beoefent en dus ook andere risico’s kent, zal het heropstartplan per bedrijf verschillend zijn. Het is daarom belangrijk om dit grondig voor te bereiden en tijdig van start te gaan zodat u de nodige maatregelen kan omzetten in de praktijk en kan bijsturen waar nodig. Op deze manier kan u uw personeel en klanten garanderen dat zij in een veilige omgeving terechtkomen en vermijdt u sancties bij een mogelijke controle.

 De maatregelen verbonden aan de heropstart zijn uiteraard omvangrijk en niet altijd even evident. Wij ondersteunen u dan ook graag om deze heropstart mogelijk te maken.

 

bron: Finaco BV